Wandelen op zaterdag

Wandelen

Vanaf maart 2019 tot en met oktober 2019 worden er voor de wijkgemeente weer 10 wandelingen georganiseerd van rondom 22 km.
Dit wordt het 16e wandelseizoen. Elke wandeling sluit geografisch aan op de volgende wandeling. De wandelroute voor 2019 is van Katwijk aan Zee naar Kesteren.  Dat doen we in 9 etappes. De route is een onderdeel van het Limespad, en de wandeling gaat o.a langs gereconstrueerde wachttorens en opgravingen uit de Romeinse tijd. De 10e etappe zal in de buurt van Dordrecht zijn. De wandelingen gaan voornamelijk over onverharde wegen. Ook de weilanden met zijn vee worden niet overgeslagen. Inzet van de wandelingen is het genieten van de natuur, de omgeving én het onderlinge contact. Het tempo van de wandelingen ligt op een gemiddelde van 5 km per uur.
De route naar het startpunt is ongeveer een uur met de auto. De vertrektijd vanuit Sterrenburg ligt rondom 7.30 uur en de thuiskomst is rondom 17.15 uur. Er wordt aan carpooling gedaan.
In het Kerkblad en de Wijkbrieven zullen in 2019 meer gegevens komen te staan over de wandelingen.
Hieronder het overzicht van de wandelzaterdagen in 2019.
za 23 maart Katwijk aan Zee - Leiden 22 km
za 6 april Voorburg - Leiden 22 km
za 11 mei Leiden - Alphen aan de Rijn 22 km
za 1 juni Alphen aan de Rijn - Driebruggen 23 km