Ontmoetingskerk in de wijk Sterrenburg; website in bewerking

Seven Plus

The Young ones

Ben je tussen 16 en 20 jaar? Dan hoor je bij The Young Ones in de Ontmoetingskerk! Deze groep jongeren is samen bezig met geloof, kerk en gemeente, d.m.v. praten, doen & ervaren.
Eén keer per 8 weken (m.u.v. de vakanties) komen The Young Ones samen op vrijdagavond in de Ontmoetingskerk. 
De avond start om 18 uur met een lekkere maaltijd en eindigt rond 20 uur met een drankje.
Lijkt het je leuk om ook eens mee te doen? Hou dan de socials in de gaten voor updates van geplande data.
Contactpersonen: ds Dick Steenks en Daniëlle Kadijk (Jeugdteam)
jeugdteam@ontmoetingskerk-dordrecht.nl
 

HUISWERKHUIS


Het HuiswerkHuis start aan het begin van het schooljaar en is tijdens de schoolvakanties gesloten.
Een deel van de deelnemers van het afgelopen schooljaar
komt ook in het nieuwe schooljaar terug en wij hopen, dat nieuwe deelnemers hun
weg naar ons HuiswerkHuis zullen gaan vinden.
Ons HuiswerkHuis is gevestigd in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 (Naast de
Jumbo supermarkt) in Sterrenburg 3.
De bussen van de buslijnen 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk aan het
Lunenburgplein. Ook hebben wij stallingsfaciliteiten voor fietsen en scooters.
 
Lees meer 

Church Chill Club

De Church Chill Club is er voor alle tieners tussen 12 en 16 jaar. Om de maand is er in de Ontmoetingskerk een gezellige vrijdagavond waarop we leuke spelletjes doen, tafeltennistoernooitjes houden of bijvoorbeeld escaperoom-puzzels oplossen.
Deze avonden zijn van 19:30 tot 21:00 uur in de Tienerzone.
De andere maand is er CCC op Zondag. Tijdens de viering beneden in de kerkzaal zitten de tieners boven in hun eigen tienerzone. Aan de hand van een thema lezen we uit de Bijbel, praten we met elkaar, maar zijn er ook leuke doe-activiteiten.

Let op de socials voor actuele data

Lees meer 

Spelletjesmiddag


De spelletjesmiddag was weer erg gezelling in de Voorjaarsvakantie.

Kinderdienst tijdens de Zondagsdienst

Elke zondagmorgen is er kinderdienst voor kinderen van 4-12 jaar. We beginnen in de kerk en na het ‘kindermoment’ in de viering, gaan we met elkaar naar een bovenzaal van de kerk. Daar luisteren we naar een verhaal, vaak knutselen we iets, of we doen spelletjes. De 6 weken voor Pasen, heet 40-dagen tijd. Dat is een speciale tijd, waarin we ons voorbereiden op Pasen. Dat doen we met het thema: ‘Wat goed dat jij er bent!’. Als je in de kinderdienst komt, kun je ook een boekje krijgen van dit thema om mee naar huis te nemen. Voor elke dag staat er iets leuks in om te doen. Kom gerust een keer kijken en meedoen!
 

Bezoek Diacionaal Aandachtscentrum 7plus

Jongeren op bezoek bij het Diaconaal Aandachtscentrum

Op 3 dec. 2023 brachten tieners en leiding van de Wijnstok en de Ontmoetingskerk  een bezoek aan het Diaconaal Aandachtscentrum.
We werden hier hartelijk ontvangen met een kopje koffie, thee en een koekje. Gerda Post, en een vrijwilliger van het centrum vertelde ons over de in en outs over het Diaconaal Centrum.
Verder deden we een stellingenspel waarin er leuke, moeilijke maar ook gewetensvragen losbraken.
Toen werd het tijd om het werk van de Zeven barmhartigheid, Zorg voor de Daklozen aan de slag te gaan!
Er werd soep gekookt, brood klaar gemaakt, kortom hard gewerkt. Maar er was ook nog tijd over voor een spelletje met elkaar.
Rond 13:30 ging de deur open, de zelf gemaakte groentesoep en broodjes werden gedeeld.
De soep verwarmde de bezoekers deze zondag extra, koud buiten en geserveerd door de Jeugd.  Het ging er goed in.
Dank  vrijwilligers van het DAC! Alle goeds en Kracht met jullie mooie werk.Prgramma 7-plus
Lees meer 

Kinderdienst XL

Kinderdienst XL
Kinderdienst is het meest leuk, als er een groepje kinderen is, om samen te spelen, te kletsen en bezig zijn. Daarom is er nu elke vierde zondag van de maand een kinderdienst XL. Het idee is dat ouders zoveel als mogelijk op die zondag met hun kinderen naar de kerk komen. Natuurlijk zal er op de andere zondagen ook iets voor de kinderen te doen zijn, maar op de zondag van kinderdienst XL, is de kinderdienst eXtra Lang en eXtra Leuk! Al direct vanaf 10 uur, totdat de dienst bijna afgelopen is, zijn de kinderen welkom in zaal B (boven).

SEVEN +

Seven plusavond

Op 17 juni 2022 van 18:30 tot 20:00 uur was een Seven Plus avond gepland voor de jongeren van 12 tot en met 16 jaar. HIER leest u hoe het was.
 
Met elkaar willen we praten over de bewust-wording van kleding.
Tevens willen wij dan ook alvast vrijdag 2 september om te noteren. Op deze avond willen we n.a.v. een oproep die we gaan doen op 17 juni, om na de zomervakantie de kledingkast van de familie eens na te lopen en het project mooi af te sluiten.
Tieners en ouders zijn inmiddels geïnformeerd over de avond, maar mochten er tieners zijn die nog aan willen sluiten, neem gerust contact op met Melanie Versteeg.

 
 
 

Eindexamenactie

Het Centraal Schriftelijk Eindexamen is voor scholieren van het Voortgezet Onderwijs de afsluiting van hun middelbare schooltijd.

In de week voorafgaande aan de bekendmaking van de uitslag bieden wij de jongeren die staan ingeschreven bij onze wijkgemeente en eindexamen hebben gedaan een roos vergezeld van een passende tekst aan
Lees meer 

EXTRAATJE JEUGDDIENST

Heeft u ook genoten van deze jongerendienst hier staat een

EXTRAATJE – JONGERENDIENST 20 FEBRUARI
Voor de muziekliefhebbers staat er een playlist op YouTube Music van de liedjes uit de jongerendienst ‘Ben jij Lazarus?’ van 20 februari 2022.
Deze lijst bevat behalve de liedjes uit de dienst ook (pop)muziek van bijv. The Beatles, Joe Cocker, Guus Meeuwis en anderen, die allemaal een link hebben naar de rode draad van de dienst: vriendschap.
Veel luisterplezier!

Catechese

In catechese gaan kinderen en jongeren op zoek naar wat het christelijk geloof inhoudt. Zo ging het jaren lang. Nu krijgen kinderen die overstappen van de basisschool naar de middelbare en van de kinderdienst afgaan een uitnodiging voor onderlinge ontmoeting en gesprek. Op dit moment loopt er een mooi groepje van tieners.

Lees meer