Ontmoetingskerk in de wijk Sterrenburg; website in bewerking

woensdag 27 november 2019

Open Huis

Datum: 
 woensdag 27 november 2019
Tijdstip: 
 09:45  - 12:00

Interactieve workshop ”God in de supermarkt”
in Open Huis Ontmoetingskerk op 27 november.
Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
De vrienden Arjan Slomp en Arjan Schoonhoven hebben door hun studies ontdekt dat wat wij eten een grote invloed heeft op de natuur en op de mensen die op onze mooie planeet leven. Zij geven de interactieve workshop "God in de supermarkt" waarin de consument zelf bepaalt in welk tempo hij of zij duurzamer wil gaan eten. Ze zijn onafhankelijk en niet verbonden aan een kerk , supermarktketen, ngo, bedrijf of keurmerk. Hun initiatief wordt wel ondersteund door ‘De Groenen Kerken’, waar de Ontmoetingskerk ook bij hoort.

Iedereen is ook deze ochtend weer van harte welkom in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 in Sterrenburg. Er is inloop vanaf 9.45 uur en de workshop begint om 10.15 uur. Het programma loopt door tot 12.00 uur. De toegang is vrij en men wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee en wat lekkers. De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk , halte Lunenburgplein.

terug