Zondagsbrief 15 maart 2020
In verband met de corona-crisis zullen conform het advies van de landelijke kerk en de richtlijnen van het rivm en het kabinet tot en met 31 maart geen kerkdiensten en geen vespers worden gehouden in de Ontmoetingskerk.

40-dagentijd Sta-op! – Vandaag is de derde zondag van de 40-dagentijd. Het thema voor de 40dagentijd 2020 is ’Sta op!’ Het is een aansporing, een oproep die we ook veelvuldig in de Bijbel tegenkomen. Soms als een aansporing van God naar mensen, op andere plekken als een roep van mensen onder elkaar en soms zelfs van mensen naar God. Sta op voor straatmeisjes in Ghana, het 2e doel voor de spaardoosjes. Heel veel mensen in Ghana trekken naar de grote stad. Daar hopen ze een beter leven te vinden. Helaas beland een groot gedeelte van hen op straat, waaronder veel jonge meisjes. Kerk in Actie geeft deze meisjes een nieuwe kans. De spaar- doosjes moeten op palmzondag weer ingeleverd worden.
De diaconie.

Voedselbank Dordrecht – In Maart zamelen we pasta’s, rijst en pastasauzen/ pastamix in. We hopen dat u allemaal enthousiast mee doet, zodat we weer veel kratten naar de Voedselbank kunnen brengen. De schappen bij de Voedselbank zijn zo goed als leeg omdat er zoveel mensen een beroep op moeten doen. De mogelijkheid om een financiële bijdrage te geven blijft van kracht, deze kunt u bij een van de diakenen afgeven. Wij rekenen op u!
Diaconie Sterrenburg

Voedselbank – Op 1 maart zijn er vier volle kratten naar de voedselbank gebracht en nu op 9 maart weer drie volle kratten. Omdat er kwetsbare materialen worden gegeven hebben we dit extra gedaan. Er zijn namelijk soms ongenode loges in de kerk gesignaleerd. Deze kleine indringers kunnen schade maken aan het voedsel bestemd voor de voedselbank. Heel hartelijk dank voor u meegebrachte boodschappen, we bewaren alles in dichte kratten en indien nodig brengen we het eerder naar het depot.

InloopHuis, zaterdagmiddag 21 maart 13.30 - 15.30uur – Van harte welkom, ook deze 3e zaterdagmiddag van de maand, voor een koffie, thee, een spelletje, en het bekijken van de expositie “kruisweg” van de werkgroep Kerk en hobby. Graag tot zaterdag!

ChurchChillClub – Er zijn nieuwe activiteiten gepland voor de ChurchChillClub. Als eerste staat op de planning de Paaschallenge op zaterdag 11 april. De afsluitdag staat gepland op zaterdag 6 juni. Save the date.
Houdt de mail en zondagsbrieven in de gaten.

Tafeltennistafel – Er staat in zaal C, op de verdieping, een mooie tafeltennistafel die overbodig is geworden. In de kerk neemt deze ook nu veel ruimte in beslag die er eigenlijk niet is en daarom willen wij van hem af. Deze mag weg voor een gift naar keuze voor de wijkkas. Is het interessant voor u of voor jou, ken je misschien een iemand die mogelijk geïnteresseerd kan zijn, laat het weten en dan krijgt de oppasdienst boven weer meer ruimte.
Hans van Rossum, tel. (078) 6176885