Zondagsbrief 15 september 2019

Voorganger: Ds. Kees Streefkerk.
Er is vandaag geen tienerdienst.

Inzameling: 1. KIA Zendingscollecte, Bouw de Kerk in Syrië weer op

De  liturgie van de ochtenddienst staat hier.

Collectebestemming

1e collecte KIA Zendingscollecte, Bouw de Kerk in Syrië weer op
De jarenlange burgeroorlog in Syrië heeft niet alleen veel slachtoffers geëist, maar ook op andere manieren zijn sporen achtergelaten: bijna 400.000 doden, meer dan 12 miljoen gevluchte mensen, 85 procent van de achtergebleven bevolking leeft in armoede en volledige dorpen en steden liggen in puin. Veel kerken en scholen zijn verwoest. Dat is de trieste balans van acht jaar oorlog in Syrië. Nu het langzaam maar zeker veiliger wordt in Syrië, keren de inwoners terug en beginnen ze met het herstel van hun land. Voor Syrische christenen is hun kerk daarbij belangrijker dan hun huis. De kerk is het middelpunt van het dorp of wijk, het hart van de gemeenschap en juist die gemeenschap is een reden om terug te keren. Herstel van de kerk betekent herstel van de samenleving en hoop voor de toekomst. Als de kerk weer functioneert, komt er weer leven. De kerken in Syrië helpen mensen (ongeacht hun afkomst of godsdienst) hun leven weer op te pakken door ze te ondersteunen bij het opstarten van een eigen bedrijf(je) of het volgen van een opleiding. Samen kunnen we de mensen in Syrië nieuwe hoop geven en steunen we christenen in Syrië bij het herstellen van hun kerk!

Voedselbank Dordrecht

In de maand september zamelen we soep in blik, pak en zak (geen varkensvlees aub), vermicelli, soepstengels … in. We hopen dat u allemaal weer enthousiast meedoet zodat we veel volle kratten naar de Voedselbank kunnen brengen. Wij, maar vooral de klanten van de voedselbank rekenen op u.
Diaconie Sterrenburg

Bezoek wethouder Peter Heijkoop

Maandag 16 september tussen 16.00 en 17.00 uur brengt wethouder Peter Heijkoop een bezoek aan de Ontmoetingskerk in het kader van 800 jaar Dordrecht, een belangrijke gebeurtenis waar volgend jaar uitgebreid bij stil wordt gestaan. Heeft u ideeën voor deze viering en wilt u deze voorleggen aan de wethouder of wilt u gewoon de wethouder iets vragen dan bent u van harte welkom. Het belooft volgend jaar een heel bijzonder jaar te worden in Dordrecht en daar mag ook u over meedenken.

Jeugdavond Startweekend

Komend startweekend is er op vrijdagavond 20 september weer een leuke avond voor de kinderen vanaf 6 jaar. We leren elkaar kennen, spelen gezellige spelletjes en luisteren naar een spannend verhaal bij het kampvuur. Kinderen en hun ouders zijn vanaf 19:00 welkom op Blindeweg 9 (Familie Kadijk). De avond is rond 20:45 afgelopen. Voel je welkom!

Jaarlijkse Barbecue

Het BBQ-team nodigt u uit voor de jaarlijkse barbecue op startzaterdag 21 september. Vandaag kunt u zich voor het laatst opgeven via de intekenlijst op de leesplank in de hal van de kerk. Aanvangstijd is 17.30 uur, inloop vanaf 16.30 uur. De kosten zijn € 9,50 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis aanschuiven. Drankjes zijn tegen gereduceerde prijzen te verkrijgen via de bekende muntjes, te koop bij de ingang van de Ontmoetingsruimte.
Namens het BBQ-team: Jan Doornik, Cees Breur, Bert Geurts, Lex en Cokky Nagtegaal, Marja en Evert Kruijswijk, Rian Spits.

Koekenbakkers gezocht

Voor startzondag 22 september zoeken we vrijwilligers die iets lekkers (koek, cake, …) willen maken voor bij de koffie na de kerkdienst. In de hal van de kerk ligt een intekenlijst. Meer informatie of opgeven kan bij Tineke van der Leer.

Braderie

Op 2 november a.s. is er weer de jaarlijkse braderie in de Ontmoetingskerk. Op de braderie worden goede 2e hands spullen en zelfgemaakte artikelen verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de kerk. Wilt u een “kraampje” bemannen, dan kunt u zich aanmelden via de intekenlijst, die vanaf het startweekend in de hal van de Ontmoetingskerk ligt.                Namens de werkgroep, Evert en Marja Kruijswijk

Chocolade repen voor PJI

We zamelen in het najaar chocoladerepen in voor de PJI, de gevangenis van Dordrecht. Het justitiepastoraat vroeg ons of we 400 chocoladerepen (100 gr.) kunnen inzamelen. Het is een hele opgave, maar het proberen waard! Doet u ook mee? Vanaf zondag 5 tot 26 oktober staat er, naast de groene krat van de voedselbank, een doos voor de repen. Wilt u hier u reep/repen indoen?
De diaconie

Oproep

Om ervoor te zorgen dat we CCC avonden voor jongeren van 10 ... 15 jaar kunnen blijven organiseren zijn we op zoek naar leiding. Wil je helpen of weet je iemand, of wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar churchchillclub@ontmoetingskerk-dordrecht.nl.
Groet, Simone, Bram en Jenneke