Zondagsbrief 6 januari 2019

Voorganger: Ds. Riet Boogaard
Er is vandaag tienerdienst.

Inzameling : 1. Stichting Dordtse evangelisatie: Broodnodig

De liturgie van de ochtenddienst staat hier.

Toelichting collecten

1e collecte: Stichting Dordtse evangelisatie: Broodnodig
Broodnodig bestaat uit een groep enthousiaste christenen die probeert contact te leggen met verslaafden en daklozen in Dordrecht door op vaste tijdstippen gratis eten te verstrekken. Het doel van dit contact is om een vertrouwensband op te bouwen waarbij deze mensen gestimuleerd en gemotiveerd worden aan hun (verslavings-) problematiek te gaan werken, en hen op een praktische manier te laten ervaren hoe groot Gods liefde is. Broodnodig is echt broodnodig!

Elke dinsdagavond staan er ongeveer zes vrijwilligers op de hoek van de Spuiboulevard en de Johan de Wittstraat. Zij delen brood, fruit, vruchtensap en worstjes uit en als het erg koud is een kopje soep. Tegelijkertijd maken zij een praatje met de mensen die zij tegenkomen. Vaak gaat dit over wat ze mee hebben gemaakt in de afgelopen week.
Maar regelmatig krijgen zij de kans met hen te praten over hun verleden, hun toekomst, hun problemen en over God. Ook praten zij over de mogelijkheden om van de straat en de verslaving af te komen. Maar het belangrijkste op een avond is dat deze mensen de aandacht en liefde ervaren die God voor hen heeft.

Vandaag is de eerste zondag in een nieuwe maand en dan gaat de diaconie gedroogde peulvruchten en groenten/peulvruchten in blik of zakken inzamelen. De diaconie wil u heel hartelijk bedanken voor het ingezameld voedsel in het afgelopen jaar. Ook in het nieuwe jaar gaan wij door voor de voedselbank want het is nog altijd heel hard nodig.
Leo Simpelaar, Diaken

Open Huis

Woensdag 9 januari  zal het eerste Open Huis van 2019 plaatsvinden. Percival Stubbs geeft een presentatie over opgravingen in Rome en wat die vertellen over het leven van de oude Romeinen. Percival heeft de meest bijzondere plekken mogen bezoeken en weet op een boeiende manier de toehoorders mee te nemen de geschiedenis in. Dit alles zal weer worden omlijst met prachtig harpspel door Minou den Hals.
Iedereen is van harte welkom en wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee en een oliebol. Er is inloop vanaf 9.45 uur en de ochtend duurt tot 12.00 uur.

KookHuis

Op 16 januari vindt het eerste KookHuis van 2019 plaats. Graag nodigen wij u hiervoor uit. Ons motto is nog steeds “Koken vóór en dóór gemeenteleden”. Dat betekent dat iedereen van harte welkom is. Vanaf 18.00 uur serveren wij een maaltijd voor € 7,50 per persoon, inclusief één drankje en een kopje koffie of thee. Vanaf 17.30 uur is de kerk open. U kunt zich t/m zondag 13 januari aanmelden via de intekenlijst die in de hal van de kerk ligt, telefonisch bij Marja Kruijswijk (6170490) of via
Irene Krenning en Marja Kruijswijk, coördinatoren van het KookHuis