Zondagsbrief 25 november 2018

Voorgangers: Ds. Riet Boogaard en Kees Streefkerk.

Er is vandaag geen tienerdienst.

Collecten:
1. Stichting Omzo Vluchtelingenwerk
3. Toekomst  van de Kerk

De liturgie staat hier.

Symbolische schikking Eeuwigheidszondag

Op deze zondag van de Voleinding, ook wel 'Eeuwigheidszondag' genoemd, gedenken wij de mensen die ons zijn voorgegaan.
Het is vandaag de laatste zondag in de lange ‘groene’ periode in het kerkelijk jaar, waarin er geen feesten zijn. Vandaar dat het groene kleed basis vormt van de schikking.
De verbeelding bestaat uit een doorsnede van de stam van een boom waarin duidelijke jaarringen zijn te zien. Deze staat symbool voor het menselijk leven, dat lang of kort kan zijn. Hierachter staat een schikking met witte bloemen, uitbundig, als symbool voor het veelzijdige leven met triomferend daarboven de lelie die de overwinning op de dood symboliseert.
Vanuit deze schikking hangen klimoptakken naar beneden over het hout heen. Klimop staat voor de trouw van God die ons leven omsluit.
De schikking staat in een krans van lichtjes, die aangeven dat wij mogen leven binnen het Licht van de Eeuwige.
Persoonlijk gedenken in de stilteruimte (zaal F)
In zaal F, die vandaag is ingericht als stilteruimte, kunt u persoonlijk gedenken wie overleden zijn.
U kunt een kaars aansteken en een moment stil zijn. Zowel voor als na de dienst kunt u hier terecht.

Deze maand is de diaconie bloem/meel, pannenkoekenmeel, stroop, poedersuiker, rozijnen/krenten voor de voedselbank aan het inzamelen.
Volgende week zondag is een nieuwe maand begonnen. Dan gaan we houdbaar beleg inzamelen. Kokosbrood, (appel)stroop, pindakaas,chocopasta, broodstrooisels etc. kunt u in de groene kratten neerzetten.

Nieuws van de Boekentafel
Advent- en kerstartikelen
Vandaag niet, maar op de zondagen 2, 9 en 16 december staat de boekentafel er wel weer, met een ruim aanbod van diverse Bijbelse dagboekjes, kalenders 2019, kerstboeken en doosjes met kerstkaarten.
Adventskalender
Van de vorig jaar gemaakte adventskalender is nog een flink aantal overgebleven. De inhoud is nog steeds mooi, jammer om bij het oud papier te doen. De dag en datum zijn van 2017, maar uiteraard ook in 2018 nog te gebruiken. Zo lang de voorraad strekt mee te nemen tegen een vrijwillige bijdrage ten gunste van de wijkkas.

Open Huis Ontmoetingskerk 28 november

Geschiedenis van de Munt
Woensdag 28 november  zal Martin Bloemendal in Het Open Huis in de Ontmoetingskerk vertellen over de geschiedenis van de Munt in Dordrecht. Met zijn enorme kennis van de geschiedenis en van oude munten weet Martin elk publiek te boeien. Aan de hand van afbeeldingen van in Dordrecht geslagen munten neemt hij de toehoorders mee op een interessante reis door de geschiedenis .

Iedereen is deze ochtend weer van harte welkom en wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee. Inloop vanaf 9.45 uur, de presentatie begint om 10.15 uur.

InloopHuis 1, 15 en 29 december

Even binnenlopen in onze kerk kan in deze donkere maand op 3 zaterdagen (14.00 tot 16.00uur).
U bent van harte welkom voor een kop koffie of thee, om een kaars aan te steken, iets te lezen, een spelletje te doen of alleen maar een boek te ruilen (bij de ingang staat de boekenruilkast).
Op 1 december doen Cor, Klaas en Gerda de deur graag voor u open. Tot dan!