Zondagsbrief 30 september 2018

Voorganger: Ds. Riet Boogaard.
Er is vandaag geen tienerdienst.
De liturgie staat hier.

Toelichting collecten

1e collecte:  Hulp aan Rohingyavluchtelingen.
Het college van diakenen heeft bepaald dat de collecte van 30 september bestemd is voor de Rohingya vluchtelingen. Meer dan een miljoen Rohingya die voor het geweld in Myanmar gevlucht zijn naar Bangladesh zijn opnieuw in levensgevaar. Nu het cycloonseizoen is aangebroken zullen door hevige regenval delen van de vluchtelingenkampen onder water komen te staan en tenten wegspoelen.
Van de vluchtelingen die in Bangladesh zijn aangekomen is ruim 70 procent kind, waaronder erg veel pasgeboren baby’s. Nog altijd komen er dagelijks grote aantallen vluchtelingen aan in Cox’s Bazar (vluchtelingenkamp).
De vraag naar voedsel, onderdak, water en elementaire hygiëne is groot.
Bangladesh doet
haar best om alle Rohingya op te vangen. Dat valt niet mee in een land dat al zo dichtbevolkt is, veel armoede kent en geteisterd wordt door natuurrampen. Er is hulp beschikbaar gesteld voor voedselpakketten, hygiënepakketten en handwasfaciliteiten voor in totaal 1500 families.
Door deze collecte worden nog meer vluchtelingen gesteund met deze pakketten. Uw hulp is zeer welkom.
2e collecte: Wijkkerk
3e collecte: Toekomst van de kerk

Deze maand zijn we voor de voedselbank aan het inzamelen soep in pak zak of blik (geen varkensvlees),vermicelli en soepstengels. Deze zondag is de laatste van deze maand. Dat houdt in dat we volgende week overstappen naar andere producten nl. fruit in blik, gedroogde vruchten en noten.
Leo Simpelaar. Diaconie

Wijkdoel

U kunt nog steeds kleding aan mij aanbieden voor ons wijkdoel  (stichting dAk) in Albanië. Koos en Dinie ondersteunen daar ook alleenstaande moeders of vaders die met kinderen van 15 – 18 jaar niet kunnen rondkomen laat staan kleren en schoenen voor ze kopen die daar ook maar duurder worden. Zeker voor die doelgroep is de vraag groot, dus als u of je nog iets over heeft?
Leo Simpelaar diaken

Stoelenplan kerkzaal

Vanaf vandaag staan de stoelen in de kerkzaal iets anders dan dat je tot nu toe gewend bent. Op verzoek van de kerkenraad is er namelijk een nieuw stoelenplan ingevoerd. Het plan zorgt voor een verbetering van het zicht vanuit elke zitplaats, op het liturgisch centrum, op de kansel en op de beamerpresentaties. Er is rekening gehouden met goede geluidsversterking, ringleiding en met regelgeving vanuit de brandweer.
Tineke van der Leer (voorzitter werkgroep eredienst).

Actie4kids gaat weer beginnen

We delen vandaag de folders uit met de aanwijzingen voor de schoenendoosactie. De schoolspullen en kleine cadeautjes zijn zeer waardevol voor een kind.
Doet u ook weer mee?

InloopHuis

Zaterdag 6 en 20 oktober, de kerk is open van 14.00 – 16.00uur.
Ook deze middag staan de kerkdeuren weer open. Zin in een kop koffie, een praatje, een spelletje, een boek te ruilen, iets te lezen, een kaars aan te steken? In een ongedwongen sfeer is er volop ruimte even binnen te lopen en neer te strijken. Zonder aanmelding vooraf bent u van harte welkom, elke 1e en 3e zaterdag in de maand.
Op 6 oktober schenken Jan, Cor en Caroline koffie en thee. Tot dan!