Zondagsbrief 16 september 2018

Voorganger: Ds. Kees Streefkerk.
Er is deze week tienerdienst.
De liturgie staat hier.

Collecte

1e collecte: Hulpactie Oost-Europa - De commissie Hulpactie Roemenië ondersteund de gemeente Szalard via hun predikant. Hiermee wordt de arme bevolking, waaronder ook veel zigeuners voorzien van noodzakelijke levensmiddelen en kerstpakketten. Deze pakketten worden gekocht in Roemenië, waardoor het ook het inkomen van de winkeliers ten goede komt. Tegenwoordig wordt er ook meer structurele hulp gegeven in bouwprojecten en achterstallige restauraties. Ook bij medische problemen wordt zoveel mogelijk bijstand verleend. Er worden meerdere hulpacties gehouden voor Oost-Europa. Zonder giften van particulieren en sponsors en de jaarlijkse collecten zou dit allemaal niet mogelijk zijn.
2e collecte: Wijkkerk
3e collecte: Toekomst van de kerk

Nieuwe actie op de startzondag

Zoals velen van u weten, spaart Gonnie Walrecht al jaren kassabonnen van de Jumbo. Hiervoor krijgt zij geld en dat wordt besteed aan moeders met mentaal en fysiek beperkte kinderen (MOGGA) in Kameroen. Nu hebben de diaconie en Gonnie de handen ineen geslagen en samen een actie bedacht. Gonnie zou graag Solar-cookers kopen voor deze mensen. Dit zijn milieuvriendelijke kooktoestellen die op natuurlijke afvalproducten en de zon branden en nagenoeg geen restafval produceren. De diaconie wil haar daar graag bij helpen.
Na de dienst worden er enveloppen uitgedeeld. Dit is een symbolisch aandeel in een solar-cooker. Op de startzondag 23 september, staat de grote houten box weer klaar en daar mag u de envelop met uw bijdrage weer indoen. Gonnie is ook op de startzondag aanwezig en heeft dan een cooker bij zich. U kunt haar er alles over vragen.

Namens de diaconie en Gonnie,
Tiny Evertse

Deze maand zijn we voor de voedselbank aan het inzamelen: soep in pak, zak of blik (geen varkensvlees) ,vermicelli en soepstengels. Deze producten kunt meebrengen naar de kerk en in de daarvoor bestemde kratten doen.

Leo Simpelaar. Diaconie

Amnesty International

De maandelijkse schrijfactie ligt klaar op de tafel met het kenmerkende gele Amnesty bordje. De brief is om mee te nemen en vanuit huis op te sturen naar het aangegeven adres. Voor wie mee schrijft: hartelijk dank!

Namens Amnesty International, Irene Streefkerk-Reenalda

Jaarlijkse Barbecue

Het BBQ-team nodigt u uit voor de jaarlijkse barbecue op Startzaterdag 22 september 2018. Vanaf 26 augustus ligt de intekenlijst op de leesplank in de kerk. Opgeven kan tot 16 september. Aanvangstijd 17.30 uur, inloop vanaf 17.00 uur. De kosten zijn € 8,50 per persoon. Kinderen van 6 t/m 12 jaar gratis. Drankjes zijn tegen gereduceerde prijzen verkrijgbaar via de bekende muntjes, te koop bij de ingang van de Ontmoetingsruimte. Tot ziens op zaterdag 22 september!

Namens het BBQ-team:  Jan Doornik, Cees Breur, Lex en Cokky Nagtegaal , Marja en Evert Kruijswijk, Kees Schrader en Rian Spits

Jaarlijkse schoonmaakbeurt Ontmoetingskerk

Ons kerkgebouw wordt intensief gebruikt, zowel op zondag als gedurende de week. Daarom is het sinds jaar en dag traditie dat de Ontmoetingskerk één keer per jaar met elkaar grondig schoon wordt gemaakt. Dit jaar staat daar zaterdag 29 september voor genoteerd. Aan u en jou het verzoek daarbij te willen helpen. Wij zorgen voor koffie, thee en een lekker broodje als lunch. U mag helpen tot alles klaar is, maar ook met een halve dag of een paar uurtjes zijn wij al heel blij mee. De ervaring leert dat wij doorgaans rond 14.00 uur wel klaar zijn. Nog een praktisch punt: we hebben misschien niet voldoende emmers in de kerk, dus neemt u zelf even veiligheidshalve een emmer, spons, zeem en misschien ook een stoffer en blik mee. In zoverre u die natuurlijk heeft. Hoor ik van u of van jou?
Bij voorbaat al dank voor uw hulp.
Hans van Rossum, email: