Gespreksgroepen Gespreksgroepen

Gespreksgroepen

Binnen onze wijkgemeente zijn een aantal gespreksgroepen actief.

De Verdieping - gesprekgroep

Wat betekent "geloven" nog in deze moderne tijd? En jij, wat geloof jij (nog)?
De avonden van deze open gespreksgroep starten met een inleiding, waarna we onder leiding van Ds. Kees Streefkerk tot een gesprek komen, waarin ruimte is voor ieders inbreng.
We verdiepen ons in wat een ieder beweegt en uitdaagt, energie geeft en voldoening schenkt.
Zo komen we vaak tot een verrassend diepgaand en open gesprek, waarin ook plaats is voor angst, twijfel en ongeloof.
We ervaren dat ieder op zijn eigen manier zin geeft aan het leven en aan het geloof, zonder hier en waarde oordeel aan te geven.
Wij komen samen in de Ontmoetingskerk op woensdag van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Info: Marjan Berden

Het Plein

Het Plein is een plaats voor ontmoeting, discussie en gezelligheid. Je kunt er praten over wat je bezighoudt en aanspreekt, of waar je betrokkenheid naar uit gaat. Gezelligheid en een goed gesprek gaan er hand in hand.
De avonden beginnen om 20.30 uur, dan drinken we wat met elkaar, en om 20.45 uur bespreken we een vooraf gekozen onderwerp. Ieder kan onderwerpen aandragen. Na het gesprek gaan we aan de bar nog iets drinken.
Er is gekozen om op vrijdagavond bij elkaar te komen, omdat juist deze avond aan het einde van de (werk)week een moment is om de hectiek van alledag achter je te laten. De "Pleinavonden" worden gehouden in de bovenzaal van de Ontmoetingskerk (bereikbaar via de loopbrug, rechts van de kerk).
Je bent van harte welkom!
Marco Molendijk en Marjan Berden

Gedichten in het Liedboek

Ongeveer maandelijks leest een groepje mensen samen gedichten, liederen, teksten en gebeden uit onze zondagse liedbundel ‘Liedboek. Zingen en bidden in huis en kerk’. Elke keer is een verrassing: met elkaar ontdek je veel meer in taal en betekenis dan alleen, en en passant ontstaan er mooie gesprekken.
Wie interesse heeft om mee te doen, is welkom (wel graag even aanmelden ivm de koffie/thee).
Data, plaats en tijd: data spreken we in onderling overleg af, altijd op een dinsdagmorgen tussen 10.00 – 11.30 uur in de Ontmoetingskerk.
Leiding:  ds Riet Boogaard, voor meer info: .