Ontmoetingskerk in de wijk Sterrenburg; website in bewerking

maandag 26 april 2021

Gemeente-avond m.b.t. het Beleidsplan

Datum: 
 maandag 26 april 2021
Tijdstip: 
 19.30  - 21.00

Geachte lid van de Protestantse wijkgemeente Sterrenburg,
Op maandag 26 april aanvang 19.30 uur zal er een gemeentevergadering zijn in de Ontmoetingskerk. Graag nodigen wij jou daarvoor uit. De hele vergadering staat in het teken van het Beleidsplan.
Beleidsplan? Ja, er is een nieuw beleidsplan opgesteld voor de nabije toekomst van de wijkgemeente. Waarom is dat nodig? Per 1 maart 2022 zal dominee Kees Streefkerk met emeritaat (pensioen) gaan. De leden van de wijkgemeente moeten dus nadenken over hoe die vacature moet worden vervuld. En daarvoor is een beleidsplan nodig. Daarin komen natuurlijk de feiten aan de orde, zoals aantal leden en kosten en baten. Maar vooral, wat voor gemeente zijn wij? Wat zijn onze idealen? Wat zijn onze sterke en wat onze zwakke kanten? Want als we eerlijk zijn, moeten we kijken of ons zelfbeeld wel klopt met de werkelijkheid. Dat is allemaal nodig om een wijkgemeente met toekomst te zijn en om een nieuwe predikant te vinden die bij ons past. Eentje die ons ook een beetje uitdaagt en voor wie wij als wijkgemeente ook een uitdaging zijn.  
Het nieuwe beleidsplan wordt maandag 26 april op een gemeentevergadering toegelicht. Maar door de Covid-19 beperkingen kunnen slechts dertig bezoekers komen. Voor zo’n belangrijk onderwerp als het beleid van onze wijkgemeente in de komende jaren is dat veel te weinig. Daarom is de gemeentevergadering ook via de livestream op YouTube te volgen en er kunnen live vragen worden gesteld via Whatsapp, telefoon 0618385111 of Email. Informatie hoe dat werkt, komt nog op de website: www.ontmoetingskerk-dordrecht.nl. Een digitale versie van het beleidsplan kun je nu al opvragen bij de scriba via email: scriba@ontmoetingskerk-dordrecht.nl. Maar bovenal is het belangrijk dat je de avond van 26 april van 19.30 uur tot 21.00 uur vrijhoudt om te luisteren naar de presentatie en om mee te praten over de toekomst van onze wijkgemeente.  
Vanaf maandag 19 april 21.00u is het mogelijk om je via de website in te schrijven als je de avond in de kerk fysiek wilt bijwonen. Wij rekenen op jou.
Namens de kerkenraad,
Hans van Dijke, pastoraal ouderling.
 

terug