Ontmoetingskerk in de wijk Sterrenburg; website in bewerking

De Groene Kerk

Ruim 5 jaar verder zijn er inmiddels meerdere initiatieven opgestart die bijdragen om de CO2 uitstoot van ons kerkgebouw te verlagen, maar ook initiatieven die algemeen bijdrage aan een milieubewustere levensstijl.

Kerkgebouw:

• Er zijn energieschermen gehangen in zaal E, de stilteruimte en het kerkkantoor;

• Alle spouwmuren zijn geïsoleerd;

• De ramen achter het liturgisch centrum zijn voorzien van  isolatieplaten;

• Er zijn 49 zonnepanelen voor eigen gebruik op het dak geplaatst; de andere daken hebben we beschikbaar gesteld voor de buurt.

• De temperatuur tijdens de kerkdiensten is met 1 graad verlaagd naar 19 graden, dit bespaart circa 6% op uitstoot en gaskosten.

Wolspingroep:
Er is een groep deelnemers die schapenvachten van de Zorgboerderij De Zuidpunt verwerken en met spinnenwielen hier ook wol van maken. Een uiterst ontspannen bezigheid, maar ook zeer nuttig omdat schapenvachten niet optimaal benut worden, maar wol wel een echte warmhouder is.
Dat komt omdat wollen vezel van nature hol is (wat een wonder: zo’n dun draadje en dan ook nog hol! ). Omdat de vezels hol zijn isoleren ze beter dan vrijwel alle ‘volle’ kunstvezels. En als je dan ook nog weet dat boeren van ons eigen eiland van Dordt hun schapenwol niet kwijt kunnen terwijl wij ondertussen kleding met vervuilende kunstvezels over de hele wereld laten transporteren, dan is het niet toevallig dat ook wij als groene kerk zijn begonnen met een wolspingroep.

Groentepakketten:
Sinds 5 jaar werken we nauw samen met Zorgboerderij De Zuidpunt en is er de mogelijkheid om te abonneren op een groentepakket. Dit zijn verse seizoensgroenten, onbespoten en rechtstreeks van het eiland van Dordt, op te halen bij de Ontmoetingskerk. Inmiddels zijn we het grootste afhaalpunt. Er zijn diverse abonnementen mogelijk. Meer info bij Groentepakketten.

Groene Tips
Lees hier onze Groene tips.

Algemeen
Met enige regelmaat vergadert de Groene Werkgroep over lopende en nieuwe initiatieven. Als je ideeën hebt, aanvulling, suggesties, alles is welkom, dan horen we die graag. Wij zijn per mail te bereiken via groen@ontmoetingskerk-dordrecht.nl .

03-03-2024 om 10.00
De liturgie voor deze dienst vind je bij de knop zondagsbrieven. De dienst kan via
Youtube en www.kerkomroep.nl gevolgd worden.

Vesperdienst 40 dagentijd
03-03-2024 om 19.00 uur
liturgie
De Veertigdagentijd is van ouds een tijd van verstilling, van inkeer, van voorbereiding op de lijdensweek. In de Ontmoetingskerk is het een goede traditie die verstilling met elkaar te beleven in de vespervieringen op de zes zondagen voorafgaande aan het feest van de Opstanding, te beginnen op 18 februari. De vespers beginnen steeds om 19:00 uur en duren ongeveer 30 minuten.

Openstelling Ontmoetingskerk
06-03-2024 om 10:00

Kerk en Hobby Beweging
07-03-2024 om

Openstelling Ontmoetingskerk
07-03-2024 om 10:00

Soos op donderdag
07-03-2024 om 13:45

Huiswerkhuis
07-03-2024 om 14.15

Aanschuiflunch
09-03-2024 om 12.30

10-03-2024 om 10.00
Youtube en www.kerkomroep.nl gevolgd worden.