Open Huis 25 oktober 2023 Open Huis 25 oktober 2023

Gerhard Lentink in Open Huis Ontmoetingskerk 25 oktober. 

Woensdag 25 oktober zal beeldend kunstenaar Gerhard Lentink een lezing houden over zijn werk in Het Open Huis in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 in Dordrecht.
 Gerhard Lentink ,sinds 1982 woonachtig in Dordrecht en door zijn kunstwerken bekend in veel landen binnen en buiten Europa, werkt gestaag aan een omvangrijk oeuvre dat voornamelijk bestaat uit monumen­tale houten beelden.
Lentink streeft in zijn beelden naar een verzoening van uitersten, naar een verzoening van de organische vormen van de menselijke anatomie met de rechtlijnigheid van de mathematische constructie. Vaak hebben zijn beelden een mythisch karakter in hun verwijzing naar het universele: dat wat niet aan plaats en tijd gebonden is.
Van 2019-2021 vervaardigde Lentink een1:5 schaalmodel in aluminium van het Choëphore-beeld (‘Hanneken van Dordt’). Het gaat hier om een voorstel voor de realisering van een bijna eenentwintig meter hoog beeld van staal voor de Stadswerven in Dordrecht. Dit project, dat ondersteund wordt door de stichting ‘Hanneken van Dordt’, kreeg in april van dit jaar groen licht van de Dordtse Gemeenteraad.
Iedereen is deze morgen weer van harte welkom. Inloop vanaf 9.45 uur, de lezing begint om 10.15 uur en er is een pauze.
De toegang is gratis. De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

 

lees meer »
 
Open huis Open huis

Open Huis
BIJ KLACHTEN BLIJFT U THUIS

Mocht er vanwege de overheid beperkende maatregelen van toepassing zijn, kijk altijd voor meer informatie ook op de website van de kerk: www.ontmoetingskerk-dordrecht.nl 
of bel naar
Idelette Reehorst, tel. 078 -617 75 89   E-mail: ideletter@hotmail.com   
 of Cor den  Dopper, tel. 06.51 56.50 02 cjdendopper@gmail.com


Plaats: Ontmoetingskerk, Slangenburg 3, ingang Lunenburgplein, t.o. eindhalte buslijn 5 & 7.
 

Het complete programma van het Open Huis vindt u  HIER
 
Kookhuis Kookhuis

Kookhuis

Onder het motto “Koken vóór en dóór gemeenteleden” wordt op de 3e woensdag van de maand een maaltijd georganiseerd. Gemeenteleden en gasten zijn daarbij van harte welkom.
lees meer »
 
Gespreksgroepen Gespreksgroepen

Gespreksgroepen

Binnen onze wijkgemeente zijn een aantal gespreksgroepen actief.
  • De Verdieping
  • Het Plein
  • de Dordtse Millennials
lees meer »
 
Soos op donderdag Soos op donderdag

Soos op donderdag

Elke donderdagmiddag is er een gezellige soos in de Ontmoetingskerk, van 13.45 tot 15.45 uur. Er worden allerlei spelletjes gedaan onder het genot van thee en koffie.
lees meer »
 
Paasontbijt Paasontbijt

Paasontbijt

Op eerste paasdag kan iedereen, jong en oud, aansluiten bij het paasontbijt. De afgelopen jaren hebben we met ongeveer 45 personen het paasontbijt gevierd. Enkele weken van te voren kunt u zich opgeven.
lees meer »
 
Protestantse Contact Dienst Protestantse Contact Dienst

Protestantse Contact Dienst

Elke eerste dinsdag van de maand van september t/m mei organiseert de PCD van 10.00 –12.00 uur een koffieochtend. Deze ochtend wordt 2 keer per jaar gecombineerd met een vergadering.
lees meer »
 
InloopHuis InloopHuis

InloopHuis/aanschuiflunch

Elke zaterdag van de maand van 12.30- 14.00 uur.
Iedereen kan binnenlopen (vooraf aanmelden is niet nodig). We lunchen met elkaar en er is gelegenheid om met elkaar te praten, om een kaars ter gedachtenis aan te steken, een spelletje te doen of iets te lezen.
lees meer »