Zondagsbrief 8 december 2019

Ochtenddienst 

Voorganger: ds. Kees Streefkerk.

Er is vandaag geen tienerdienst.
 
Inzameling: 1. Chr. Noodhulp "Help slachtoffers overstromingen Zuid-Soedan
2. Wijkkerk
3. Toekomst van de Kerk
   

De  liturgie van de ochtenddienst staat hier.
De  liturgie van de Vespers 2e Advent staat hier.

Collectebestemmingen

1e collecte – Chr. Noodhulp “Help slachtoffers overstromingen Zuid-Soedan”
Vanwege de aanhoudende zware regenval riep de regering van Zuid-Soedan de noodtoestand uit. Veel koeien en ander vee, een belangrijke bron van inkomsten, zijn verdronken. Veel voedsel is weggevaagd, waardoor ook op langere termijn honger dreigt. Huizen, scholen, waterputten, latrines zijn ingestort. Daardoor is een uitbraak van ziekten onvermijdelijk. Zuid-Soedan is een van de armste landen van Afrika. Er zijn nu ruim 1,8 miljoen mensen ontheemd. Diverse organisaties hebben de handen ineen geslagen. Ter plaatse gaan zij voedselpakketten, tabletten voor schoon drinkwater, tenten, hygiëne pakketten met zeep en maandverband uitdelen. Dit wordt verspreid via het uitgebreide netwerk van lokale kerken. Uw hulp is hard nodig. Deze collecte wordt door alle diakenen aanbevolen.


3e collecte – Toekomst van de kerk
Deze collecte is na de vrijwillige bijdrage, de belangrijkste bron van inkomsten voor het college van Kerkrentmeesters en onmisbaar voor het functioneren van de kerk. Het gaat immers ook om de Kerk van onze kinderen.

Symbolische schikking 2de adventszondag 

We zien de weg van hoop, die we gaan naar de berg van de Heer, het vrederijk. De hoop wordt gesymboliseerd door de amaryllis in knop, het vrederijk door twee witte rozen. Net als op de 1ste adventszondag zien we de witte kaars als vertegenwoordiger van het Licht. Het paarse kleed hoort bij de adventstijd, de kleur paars is immers het teken van inkeer en bezinning.

Amnesty International

Internationale Dag van de Mensenrechten
De schrijfactie van vandaag staat in het teken van 10 december, de internationale Dag van de Mensenrechten. Posters verwijzen naar de schrijfmarathon “Schrijf een brief, verander een leven” op dinsdag 10 december in het oude stadhuis van Dordrecht, Stadhuisplein 1. U bent van harte welkom om een aantal brieven te schrijven.
Namens AI Dordrecht, Irene Streefkerk-Reenalda.

OpenHuis in kerst- en wintersfeer

Woensdagmorgen 11 december staat het OpenHuis, in de Ontmoetingskerk, in het teken van kerst en de winter. Bezoekers krijgen sfeervolle beelden en filmpjes van de Dordtse kerstmarkt, van Londen in kerstsfeer en prachtige beelden van een ijskoud winters Lapland te zien. Er is volop gelegenheid voor een fijn gesprek en het maken van nieuwe contacten. Iedereen is weer van harte welkom en wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. Inloop vanaf 9.45 uur, de presentatie begint om 10.15 uur.
De toegang is gratis.

KerstChallenge 2019

De KerstChallenge 2019 is een escaperoom-achtig spel. In de donkere dagen voor Kerst kruip je in de huid van een wijze uit het oosten. Door puzzels op te lossen probeer je te ontdekken waar de ster jou heen leidt!
De Church Chill Club organiseert deze KerstChallenge op vrijdag 13 december van 19.30 tot circa 21.15 uur in de Ontmoetingskerk! In verband met de voorbereiding horen we graag zo snel mogelijk of je komt en of je vriendjes/vriendinnetjes meeneemt. Zoals altijd vragen we een bijdrage van €2 p.p. voor de avond. Aanmelden kan via: leidingccc@hotmail.com;
Groetjes van Bram, Simone, Marlies & Jenneke

Nieuws van de Boekentafel: Advent- en kerstartikelen 

Vandaag en volgende week zondag 15 december staat de boekentafel er weer, met een ruim aanbod van diverse Bijbelse dagboekjes, kalenders 2020, kerstboeken en doosjes met kerstkaarten.

Kerstviering voor gemeenteleden (75+)  

U bent hartelijk welkom bij de kerstviering op dinsdag 17 december om 11.00 uur in de Ontmoetingskerk. (De kerk is open om 10.30 uur) De afsluiting is om ca.14.30 uur.
De kerstviering heeft het thema “In de stal”. Na de pauze volgen 2 korte kerstverhalen.
We sluiten af met een gezellige broodmaaltijd. U kunt zich opgeven tot 10 december bij Marja Kruijswijk (tel.: 6170490) of Coby Doornik (tel.: 6174600).
We rekenen op een fijn samenzijn en hopen u dit jaar weer te ontmoeten.
Namens de Protestantse Contact Dienst, Hanneke Versteeg

KookHuis 

Tot en met vrijdag 13 december kunt u zich nog aanmelden voor het extra feestelijke KookHuis op 18 december. U kunt zich dan nog telefonisch aanmelden of uw naam op de reservelijst plaatsen. De kerk is op 18 december vanaf 17.30 uur open en de maaltijd begint om 18.00 uur.
Als u zich onverhoopt moet afmelden, dan horen wij dat graag vóór 16 december!
U betaalt voor deze maaltijd ook € 7,50 (inclusief een drankje en een kopje koffie/thee).  
Namens Irene Krenning (tel.: 6170285) en Marja Kruijswijk (tel.: 6170490),
coördinatoren KookHuis

Lantaarn maken 

Voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar is er de mogelijkheid om een lantaarn te maken voor het Spoort van Licht op kerstavond. Kom jij ook? Op zaterdagmiddag 21 december ben je welkom van 15.00 tot 17.00 uur. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 1,50. Je kan je opgeven kan via email: lantaarnvoorspoorvanlicht@hotmail.com. Kinderen onder de 4 jaar graag met begeleiding van een ouder of opa/oma.

Kerst- en Oud- en Nieuwjaarsactie  

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om ook dit jaar weer kerststollen, banketstaven, oliebollen, appelbeignets en wijn te bestellen. U vindt de bestellijsten op de plank in de hal van de kerk. Wij hopen op deze wijze weer een mooi bedrag bij elkaar te kunnen krijgen voor de realisatie van een gedachtenishoek in de kerk.
Namens het team: Evert Kruijswijk (tel.: 06 5151 3866)

Musical Jona – inzameling lege statiegeldflessen –

In de hal kunt u lege flessen inleveren. Hierbij steunt u het project van Kerk in Actie voor de vliegende speeldoos, namelijk de musical “Jona” op zaterdag 18 januari 2020.
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Digitale zondagsbrief 

Wilt u de zondagsbrief digitaal ontvangen dan kunt u zich aanmelden op de website:
https://www.ontmoetingskerk-dordrecht.nl/zondagsbrief

Chauffeurs voor autodienst gezocht 

Voor wie niet meer op eigen gelegenheid naar de kerkdienst kan komen, is er de mogelijkheid opgehaald en thuisgebracht te worden. Hiervoor hebben we nog enkele chauffeurs nodig. Wilt u chauffeur zijn, dan kunt u zich opgeven bij Coby Doornik (tel.: 6174600 / email: coby.doornik@mail.com). Met voldoende chauffeurs bent u eens in de 8 weken nodig.

Beamerteam leden gezocht 

Wegens het stoppen van een aantal beamerteam-leden zijn wij op zoek naar mensen die het leuk vinden om een presentatie op te stellen en te controleren. Lijkt het u/jij leuk om het beamerteam te versterken of wilt u/jij meer info hierover neem dan contact op met het kernteam via email: ontmoetingskerk.kernteambeamer@gmail.com.
Met vriendelijke groeten, Danielle Kadijk, Erik en Melanie Versteeg,
Namens het Kernteambeamer Ontmoetingskerk

Aanleveren informatie voor de zondagsbrief 

Indien u kopij wilt aanleveren voor de komende zondagsbrief, kunt u deze per email verzenden aan zondagsbrief@ontmoetingskerk-dordrecht.nl. Wij verzoeken u vriendelijk om de teksten te beperken tot 100 woorden. De teksten dienen voor donderdag 18.00 uur aangeleverd te worden.
Bedankt namens de redactie

Agenda

10 december -   Internationale Dag van de Mensenrechten, stadhuis Dordrecht
11 december -   OpenHuis, Ontmoetingskerk
13 december -   Church Chill Club, KerstChallenge, Ontmoetingskerk
15 december -   Boekentafel, Ontmoetingskerk
17 december -   Kerstviering 75+, Ontmoetingskerk
18 december -   KookHuis, Ontmoetingskerk
21 december -   Lantaarn maken, Ontmoetingskerk