Zondagsbrief 27 oktober 2019

Voorganger: ds. Kees Streefkerk.

Er is vandaag geen tienerdienst.

Inzameling: 1. Stichting Exodus, Justitiepastoraat Dordrecht

De  liturgie van de ochtenddienst staat hier.

Collectebestemmingen

1e collecte – Stichting Exodus, Justitiepastoraat Dordrecht
Justitiepastoraat is een vrijwilligersorganisatie voor gevangenen en hun familieleden. Ruim 500 vrijwilligers gaan op bezoek in de gevangenis of bij mensen thuis. De vrijwilligers bieden een luisterend oor en denken mee in praktische zaken. Zo wordt er bij vrijlating  gezocht naar werk en huisvestiging zodat er een nieuwe start gemaakt kan worden.
In de P.I. Dordtse Poorten is de werkgroep Justitiepastoraat actief. Zij verzorgen naast de kerkdiensten en gespreksgroepen ook de praktische zaken voor de gevangenen. Zij willen gevangenen en hun familie perspectief geven voor een toekomst waarbij zij tot hun bestemming komen (persoonlijk en sociaal maatschappelijk). En dat ligt vooral in dat ene moment of die ene fase waarin iemand in zijn hart besluit de verantwoordelijkheid over zijn leven te nemen en zich om te keren en schoon schip te maken.
Deze collecte is specifiek voor de ondersteuning Justitiepastoraat van de P.I.Dordrecht.

2e collecte – Wijkkerk

3e collecte – Toekomst van de kerk

Voedselbank Dordrecht

De laatste zondag van deze maand zamelen we nog fruit in blik, gedroogde vruchten en noten in. Volgende maand, november, zamelen we pannenkoekenmeel, bloem, stroop, poedersuiker en rozijnen/krenten in. We hopen dat u allemaal weer enthousiast meedoet zodat we veel volle kratten naar de Voedselbank kunnen brengen. Wij, maar vooral de klanten van de voedselbank rekenen op u.

Actie Schoenendoos

Op vrijdagavond 22  november worden de schoenendozen naar het verzamelpunt gebracht. Dus niet zoals eerder vermeld 30 november. Hopelijk is dat voor u geen probleem. De dozen gaan dit jaar o.a. naar Togo, Malawi, Sierra Leone, vluchtelingen Griekse eilanden, Moldavië en Roemenië. We zijn heel blij dat er weer zo meegeleefd en meegewerkt wordt.

Chocoladerepen

Al enkele jaren verzamelen we in het najaar chocoladerepen in voor de PJI. Dit is voor de gevangenis van Dordrecht. Het justitiepastoraat vroeg ons of we 400(!!) chocoladerepen van 100 gram kunnen inzamelen. Als diakenen vonden wij dit een hele opgave maar het proberen waard! We hebben momenteel 220 chocoladerepen geteld! Zou het dan toch lukken om het gevraagde aantal van 400 repen in te zamelen voor de kerstpakketten in de gevangenis van Dordrecht. Naast de bekende groene krat van de voedselbank staat nog steeds de kartonnen doos waar u de repen in kunt doen!

Kassabonnen Jumbo winkelcentrum Sterrenburg

Het raakt inmiddels al aardig bekend dat het wijnkistje op de plank bij de liedboeken bestemd is voor de kassabonnen van Jumbo-Sterrenburg. Steeds meer kerkgangers denken er aan trouw de bonnen in het kistje te doen. Ik haal ze er met plezier uit want de bonnen brengen toch maar mooi 0,5% op van het totale maandelijkse bedrag wat ingezameld wordt. Gemiddeld komen we met vele andere kassabonspaarders op een bedrag  tussen de 150 en 170 euro per maand. Namens de kinderen en de moeders, heel veel dank.
Informatie: Gonnie Walrecht of via de website: stichting-wakka-foundation.nl

Braderie

Zaterdag 2 november a.s. is het zover! Om 10.00 uur staan de deuren van de Ontmoetingskerk open voor de jaarlijkse braderie. Tot 16.00 uur vindt u daar een gezellig marktplein, diverse kraampjes met voor elk wat wils, een Rad van Avontuur met leuke prijsjes. Verder hebben we een groot aanbod van 2e hands boeken in diverse genres. Aan het buffet kunt u koffie of thee met zelfgebakken koek kopen of een heerlijke maaltijd of een broodje met worst. U komt toch ook? De opbrengst van deze braderie is bestemd voor het realiseren van een gedachtenishoek in de kerkzaal.

Kinderdienst 3 november

Volgende week zondag is er een kinderdienst in de Ontmoetingskerk met als thema: “Ra, Ra, wie ben jij?” Ben jij nieuwsgierig naar het antwoord op deze vraag? Kom dan 3 november naar de Ontmoetingskerk.
De voorganger is Ds. Kees Streefkerk. Het kinderkoor Cantate Dominum maakt met hun vrolijke liederen deze dienst compleet. De dienst begint om 10.00 uur. Vanaf 09.30 uur is de kerk open. Vooraf en na afloop is er koffie en thee en voor de jongste kinderen limonade. Lid of geen lid van de kerk, iedereen is van harte welkom.

Fruitactie zondag 10 november

Woensdag 6 november zullen wij met elkaar in een dienst stilstaan bij de zegeningen die we ook dit jaar weer uit Gods hand mochten ontvangen. Zondag 10 november willen wij deze zegeningen delen en kunt u fruit en andere artikelen voor in een fruitmandje meenemen naar de kerk. De diaconie zal net als voorgaande jaren hier fruitbakjes van samenstellen en uitdelen aan zieken en aan huis gebonden mensen. Kent u iemand die in aanmerking komt voor een fruitbakje, laat het ons weten, graag vóór donderdag
7 november.
Dit kan per mail bij Wilma Lodewijk