Nieuwsbrief 4 mei 2018

1e collecte – Mercy Ships Holland
2e collecte – Jeugdwerk wijk
3e collecte – Toekomst van de kerk

1e collecte – Mercy Ships Holland – Mercy Ships is een internationale medische hulporganisatie die sinds 1978 kansarme mensen - ongeacht leeftijd, ras, geslacht of religie - in de allerarmste ontwikkelingslanden voorziet van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten.
Dit doet Mercy Ships met behulp van de Africa Mercy, ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip.
Aan boord zetten chirurgen, artsen en verpleegkundigen zich belangeloos in voor operaties ter correctie van gespleten lippen, tumoren, oogkwalen, fistels, liesbreuken en ernstig vergroeide benen bij kinderen.
In Afrika zijn operaties voor tal van patiënten niet vanzelfsprekend. Zij lopen soms jaren met een gezichtstumor, of met staar, of met brandwonden.
Naast de medici werken aan boord honderden gemotiveerde professionals, zonder één cent te ontvangen, aan een fantastische uitdaging: mensen die afgeschreven waren krijgen een nieuw gezicht, een identiteit en een nieuw leven.
Mercy Ships brengt hoop en genezing door medische hulp en ontwikkelingswerk te brengen aan de allerarmsten.

2e collecte – Jeugdwerk wijk De collecte van vandaag is bestemd voor het Jeugdwerk in onze eigen wijk. Jeugdwerk is van groot belang bij het doorgeven van het geloof aan onze kinderen. De jeugd betrokken krijgen en houden bij het kerkenwerk is een zaak die ons allen bezig houdt. De opbrengst van deze collecte zal volledig besteed worden aan het jeugdwerk in onze eigen gemeente.

Amnesty International – Er ligt een schrijfactie klaar, voor een keertje op de 4e zondag van de maand. Woensdag j.l. was het precies vijftig jaar geleden dat een groepje betrokken mensen de Nederlandse afdeling van Amnesty oprichtte. Een bijzonder moment en op de website www.amnesty.nl/50jaar is dan ook veel te lezen over de geschiedenis van Amnesty in Nederland.
Irene Streefkerk-Reenalda

Voedselbank – Deze maand zijn we de ontbijtgranen, beschuit, knäckebröd en ontbijtkoek aan het inzamelen. U kunt het in de groene kratten zetten die bestemd zijn voor de voedselbank.
Leo Simpelaar. Diaconie,

Inleverdatum kinderkleding voor Albanië – Bij navraag aan dAk kunt u ook speelgoed en babykleertjes afgeven. Als het mogelijk is graag de jongens- en meisjeskleding gescheiden houden. De datum dat u de kleding kan inleveren is zaterdag 19 mei. Tijdens de openingstijden van het inloophuis,14.00 tot 16.00 uur, ben ik in de garderobe van de kerk aanwezig om de kleding en speelgoed in ontvangst te nemen.
Leo Simpelaar. Diaconie.

Open huis – Willem Kes staat centraal in Open Huis van 25 april.
Rob Landman, schrijver van de biografie over het leven van de 19e eeuwse toonkunstenaar Willem Kes, zal op 25 april een lezing houden over deze belangrijke Dordtse musicus. De lezing wordt geïllustreerd met foto’s, anekdotes en schitterende muziekvoorbeelden. Willem Kes is in onze tijd een beetje in de vergetelheid geraakt, maar niet in Dordrecht waar hij op 7 oktober jl. in de Grote kerk op passende wijze werd geëerd met een prachtig concert door uitsluitend Dordtse artiesten. Hij was naast concertviolist ook oprichter en dirigent van de Orchest Vereeniging in Dordrecht en van het Concertgebouworkest in Amsterdam.
Vanaf 9.45 tot 12.00 uur staan de deuren van de Ontmoetingskerk open voor iedereen. Men wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee. De lezing begint om 10.15 uur.