Expositie schilderschool Rop Dicke

17 juli t/m 11 september 2019 in de  Ontmoetingskerk te Dordrecht

Creativiteit en muzikaliteit is Rop Dicke met de paplepel ingegoten, je kunt wel zeggen aangeboren. Als telg uit een talentvolle familie geeft hij thans o.a. les aan een groep leergierige cursisten op het gebied van tekenen en schilderen, dit laatste met acryl.
Deze groep leerlingen volgt trouw elke vrijdag de lessen van Rop in het gebouw van volkstuinvereniging de Vrije Tuinder aan de Reeweg Zuid.
Helaas moet eerdaags de volkstuinvereniging verkassen en wordt het clubgebouw met de grond gelijkgemaakt. Dit alles ter eer en glorie van de gemeente Dordrecht die op deze plek luxe woningen wil laten verrijzen. Onderhandelingen lopen nog bij de gemeente. Een nieuw betaalbaar onderkomen zal gezocht moeten worden met opslagmogelijkheid voor materialen van de schilders club.

Voorlopig exposeert een aantal van Rop Dicke’s leerlingen van 17 juli t/m 11 september 2019 in Sterrenburg in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg in Dordrecht. Zij hebben een aantal werken uitgezocht welke zij onder supervisie van Rop hebben gemaakt.

Mocht u belangstelling hebben voor één of meer van deze schilderijen (enkele zijn te koop), neem dan contact op met:
Lex Nagtegaal
Tel. 078-6183863    Email:

De expositie is te bezichtigen:
Elke zondag voor en na de kerkdienst
(zie www.ontmoetingskerk-dordrecht.nl),
  • tijdens “Open Huis” op woensdag 17 juli, 21 augustus en 11 september: van 9:45 tot 12:00 uur,
  • tijdens “Inloop Huis” op zaterdag 20 juli, 3 en 17 augustus, 7 september: van 13:30 tot 15:30 uur,
  • extra openingstijden: op zaterdag 27 juli, 10 en 31 augustus: van 13:30 tot 15:30 uur,
  • of op afspraak (via Lex Nagtegaal, tel. 078-6183863).
Adres expositie: Ontmoetingskerk, Slangenburg 3, 3328 DN Dordrecht
De bushalte voor de deur van de kerk is het eindpunt van de lijnen 5 en 7.