Open huis Open huis
(elke 2e en 4e woensdagmorgen van de maand)

12 januari    Arie Noort vertelt met film en foto’s over zijn reis naar IJsland en de Noordkaap

26 januari    Ijsland en de Noordkaap

Onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen is er woensdag 26 januari weer Open Huis in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 in Sterrenburg. Arie Noort zal met film en foto’s over zijn reis naar IJsland en de Noordkaap vertellen.

9 februari    Open Huis +
Albert Cuyp in het Dordrechts Museum. Een presentatie van Sander Paarlberg, conservator van het Dordrechts Museum.

23 februari
Woensdag 23 februari komt Rinette Reynvaan , voorzitter van de Vereniging Oud Dordrecht, een lezing geven over de Vereniging en over Oud Dordrecht.
Daarin zal zij aan de hand van foto’s van verschillende oude panden die vallen onder het beschermd stadsgezicht laten zien en vertellen wat het belang is van deze panden voor het aanzien van Dordrecht. Zij gaat deze morgen ook graag met bezoekers het gesprek aan over dit onderwerp.
Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom in de Ontmoetingskerk, Slangenburg 3 in Sterrenburg.
Men wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee, er is gelegenheid voor het maken van nieuwe contacten en een gezellig gesprek.
We verwachten van bezoekers dat zij zich houden aan de dan geldende coronamaatregelen.
De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

9 maart   Open Huis Ontmoetingskerk  met Jacques van der Neut over prachtige natuur in Zuid Spanje en Portugal.

In Het Open Huis van 9 maart zal Jacques van der Neut een presentatie geven over het volgende onderwerp.
Van de dynamische Rio Formosa naar de imposante kurkeiken in Extremadura.
In het zuiden van de Algarve, ligt een 60 kilometer lange gordel van eilanden en schiereilanden, met daarachter ondiepe lagunes. In 1987 werd dit internationaal erkende wetland uitgeroepen tot natuurpark. Een bijzonder gebied voor de vogelliefhebbers en ook de flora is schitterend.  Geleidelijk vervolgen we de tocht naar de omgeving van Toledo en de Extremadura in Spanje met de vele vale gieren en monniksgieren. Natuurlijk slaan we de overal broedende ooievaars niet over. In de Cota doñana ligt Veta La Palma, een extreem rijk vogelgebied en we eindigen bij het eiland Fuerteventura, waar we op zoek gaan naar de kaagtrap.

23 maart      Riet Boogaard laat aan de hand van prachtige afbeeldingen zien hoe
’Het Laatste Avondmaal’ op diverse  manieren is verbeeld in de kunst.

13 april        Dhr. Ary Boogerman van de stichting Stolpersteine vertelt over het belangrijke werk van deze stichting en over Dordtse families waar Stolperstenen voor geplaatst zijn.

27 april        Geen Open Huis in verband met Koningsdag

11 mei         Jan van Vliet over 75 ( +2) jaar bevrijding en wat vrij zijn toen en nu betekent.

25 mei         Percival Stubbs geeft een lezing over Romeinse triomfbogen. Minou den Hals omlijst deze lezing met prachtig harpspel.

8 juni           wordt nader bekend gemaakt

22 juni         Slotdag met cabaret van de Dordtse Jennifer Evenhuis en een pankoeken-maaltijd