wo 13 februari 2019

Open Huis

Locatie: 
 Ontmoetingskerk
Tijdstip: 
 09:45  - 12:00

Onder de rook van de Synode

Woensdag 13 februari is Marijke van Vliet in Het Open Huis in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg om een lezing te geven met de titel: ‘Onder de rook van de synode’
Dordrecht viert 400 jaar Synode van Dordrecht als een mijlpaal in de Dordtse geschiedenis. De betekenis van deze kerkelijke vergadering was groot: het ging om de zuiverheid in de leer, maar ook over de verhouding tussen kerk en staat. In het verlengde ervan werd de Landsadvocaat Oldenbarnevelt wegens hoogverraad terechtgesteld, kwam Hugo de Groot in de gevangenis terecht, moesten de Remonstranten de kerk verlaten en zette een groot aantal geleerden zich aan het vertalen van de Bijbel in een tot dan toe nog niet bestaande nationale taal. Hoe hing dat allemaal met elkaar samen en wat betekenden deze ontwikkelingen voor het leven van de burgers van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden?

Vanaf 9.45 uur is er inloop, de lezing begint om 10.15 uur en loopt, onderbroken door een pauze, door tot ongeveer 12 uur. De toegang is vrij en iedereen is van harte welkom en wordt gastvrij ontvangen met koffie of thee en wat lekkers. Het adres van de kerk is Slangenburg 3 (naast de kleine Jumbo supermarkt).
De bussen van lijn 5 en 7 stoppen voor de ingang van de kerk, halte Lunenburgplein.

terug